World of Warcraft Battle for Azeroth recenze

Upozornění, ačkoliv neočekávám, že by nějaký fanoušek ještě nehrál Battle for Azeroth, tak tato recenze může obsahovat spoilery ?

World of Warcraft: Battle for Azeroth

Zpátky ke kořenům nebo alespoň tím směrem. Každopádně po všech těch dracích ničících celé kontinenty, kung-fu medvědech, alternativních realitách a vesmírných lodí, tu máme zpět staronový konflikt Aliance VS Horda. Kdo si všiml meče, který si Saergeras omylem zapomněl v Azerothu, jistě potkal i Azerite. No a o ten tu v první řadě jde a taky o to, kdo dá komu víc na prdítko. Všichni prostě  chtějí Azerite, který má velkou moc.

Nové lokace, nová zábava

Do světa WOW nám přibyly hned dva nové kontinenty, a to Kul Tiras, kde je ohnisko sváru největší a Zuldazar. Společně s tímto rozšířením, samozřejmě přišla i sada nových world questů, 10 nových dungeonů a 5.9.2018 bude slavnostně spuštěn nový raid, Udir. Osobně se mi líbí, jakým směrem se Blizzard vydal s ohledem na qeusty, kde se snaží (již od předešlých datadisků) do každé lokace přinést vlastní příběh a tuto funkcionalitu dále rozvíjí. Dungeony jsou skvěle vytvořené, přiměřeně těžké a Mythic obtížnost skutečně není pouhý „faceroll“.

Na obrázku: Zuldazar

World of Warcraft Battle for Azeroth Zuldazar

Dungeon: Underrot

World of Warcraft Battle for Azeroth Underrot

Nové skiny a členové rodiny

Samozřejmostí je velká plejáda nových animací, skinů a potvor. Celkově mám dojem, že nám v poslední době WoW trochu potemněl a ježibaby ve Waycrest manor, jsou toho důkazem. I když za mě nejlepší skin, mají Brutasauři (viz. Obr), kterého si můžete dokonce koupit a mít aukci pořád s sebou (nosí auctioneera jako pasažéra). Stojí pouhých 5 milionů goldů….  Potvory jsou různorodé, Blood Trollové mají kouzlo a WoW přestává působit uniformním dojmem. Taktéž nám od legionu přibylo pár nových ras. Jmenovitě:

  • Void elfové – což je taková alianční odnož Blood elfů, kteří se našli v Gothic stylu
  • Lightforged draenei – Paladin bude mít od dnešního dne ještě více světla
  • Dark Iron dwarves – sen mnohých se stal skutečností a konečně můžeme rozpoutat revoluci! Thaurissan!
  • Highmountain tauren – Větší rohy, více tetování a více síly!
  • Nightborne – delší uši, modřejší kůže a silnější lákadlo pro hraní mage (seknou jim outfity)
  • Mag’har orcs – dle mého nejhezčí z nových ras. Vypadají majestátně a warriora si umím živě představit

World of Warcraft Battle for Azeroth

WOW battle for azeroth – jen počkej Alíku!

Naprostou novinkou je ale War mode, který Vám umožňuje zapnout a vypnout PVP ve světě (vždy jen v hlavním městě!). War mode s sebou přináší možnost, vyřádit se i ve světě, co se týče PVP. Což může mít za následek prohloubení Vašeho vztahu se Spirit Healerem, ale na druhou stranu, může z toho kápnout i nějaký ten honor. Jen si dejte pozor, pokud budete zabíjet druhou frakci ve velkém, bude na Vás vypsána odměna a objevíte se pro všechny hráče druhé frakce na mapě. Nicméně odměnou může být více honorů, 10% bonus k experience, jako rizikový příplatek, 10% bonus na odměny za world questy (až na maximální úrovni), můžete ve world pvp plnit i pvp achievementy a v neposlední řadě, conquest pointy.

Pokud někdo váhá, ať přestane a rozhodně se k WoW vrátí, tenhle datadisk za to stojí.

Navíc, Sylvanas je tu skutečně ve formě a nemá s ničím problém…vůbec žádný problém ?

World of Warcraft Battle for Azeroth 2 World of Warcraft Battle for Azeroth 3

Doporučujeme:

Přečtěte si ještě

Art of rally
PC

Art of rally – recenze hry

Koho by bavila low poly hra o rally. Tak nějak mohla znít myšlenka někoho, kdo poprvé zaznamenal informace o závodním počinu z garáže Funselektor Labs z roku 2020. Hru si můžeme zahrát jak na PC, tak na Xboxu.

Tony Hawk's Pro Skater 1
PS4

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 recenze hry

Když se řekne skateboardista nebo počeštěně skejťák, většině lidí se jako první (a dost možná i jako jediné) jméno vybaví Tony Hawk. Tento americký jezdec je pro svůj sport stejně tak zásadní jako třeba Wayne Gretzky pro lední hokej nebo

crossout ps4
PS4

Crossout PS4 demo

Crossout je skvělá multiplayerová hra, kde jezdíte obrněným vozem s vaším týmem a střílíte po nepřátelích. Hodně dlouho už jsem nepařil podobnou gamesku.

Mario & Luigi
Staré hry

Mario & Luigi (MS-DOS) PC game 1994

Rychle – myslete na kníry, oblečení instalatérů a záchranu princezny. Jaká hra by to mohla být? Jednoznačně Super Mario, jméno známé všem od malých dětí po dospělé. Super Mario je pilířem ve světě videoher. „Mario and Luigi“ je mistrovsky zpracovanou

jak naladit tv seznam
Návody

Jak naladit Seznam TV

Jak naladit televizi Seznam.cz na tv přes anténu, kabelovku, satelit a iptv poradím v tomto článku. Je to má oblíbená stanice, ale střídám ji s ČT24.