Crash Bandicoot N-Sane Trilogy PS4 recenze

V letošním roce se na pultech objevil remasterovaný Crash Bandicoot. Hra, která byla konzolisty milována a pak se devět let neobjevila žádná verze se vrací mezi živé. Tohoto úkolu se ujalo studio Vicarious Vision, ale jak se jim to povedlo? Jedná se o povedenou 3D plošinovku nebo jen o nepovedený pokus oživit staré hrdiny?

Crash Bandicoot N-Sane Trilogy na PS4

Hráčům byla slíbena dvacet let stará klasika v remastrované verzi, tak aby odpovídala současným herním požadavkům. A to se jim také povedlo, protože Crash je i není remasterem ani remakem. Oboje by bylo trochu urážející, protože hra se drží původní dějové linie, vypadá do jisté míry stejně, ale s novým vzhledem má i pozměněnou herní duši. Navíc tvůrci avizovali, že u této hry musel být změněn každý kódový řádek, takže si s hrou opravdu pohráli. Pokud byste neznali původního Crashe, pak byste si mysleli, že se jedná o úplně novou hru, protože splňuje všechny současné požadavky na hry.

Hratelnost Crash Bandicoot PS4 trilogy

Hratelnost zůstala také téměř stejná, což ale znamená také vyšší náročnost a unavené prsty, což nemusí hráčům Crashem nepolíbeným, tak úplně sedět. Možnost úmrtí po jednom zásahu, také mnohé hráče nepotěší, ale o to delší požitek ze hry máme. Stále platí, že za nejtěžší můžeme považovat první díl této trilogie a následující díly Cortex strikes back a Warped jsou již hráčsky přívětivější. Upraveny byly rozhodně bonusové části hry, kde pokud si spustíte původního Crashe a současného uvidíte pouhým okem některé rozdíly.

crash bandicoot n sane trilogy

Aby se zážitek ze hry stále vyrovnal současné herní tvorbě bylo nutné zapracovat i hudbě, která byla komplet remasterovaná a předabovaná. Velkým plusem pak je, že se Vicarious Vision podařilo sehnat některé původní dabéry, aby se příliš neodbočilo od klasiky ani v tomto směru.

Herní čas

Co se týče herního času, tak Crash zabaví opravdu nadlouho právě díky své náročnosti. Navíc trilogie obsahuje více než stovku úrovní a pokud patříte mezi ty co chtějí hru odehrát na 100 % u Cortexe dokonce podle tvůrců na 102 %, budete je muset hrát zas a znovu.

Počet checkpointů je také stejný jako u původní verze jen se prý změnil systém ukládání, čehož si ale běžní uživatelé ani nevšimnou.

U této hry je také možnost přeskakovat z dílu do dílu. Nemusítě přehrát první díl, abyste poskočili ke dvojce.

Po všech stránkách se tak jedná o kousek, který by si měl zahrát každý plošinovkový fanoušek.

Hodnocení

Plusy

  • výborně propracovaná grafika
  • herní čas
  • nostalgie
  • přívětivá pořizovací cena
  • možnost zahrát si jakýkoli díl

Mínusy

  • na DLC si musíme počkat

Celkové hodnocení: 90 %

Doporučujeme:

Přečtěte si ještě

Vampyr PS4 (Ps Plus 10/2020)
PS4

Vampyr – recenze hry

Vampyr je druhá hra volně stažitelná v říjnu 2020 na Plejstejšn, stačí jen mít zaplaceno ps+. Dejte jí šanci, začátek je celkem maso, ale pak se to rozjede a jeto čím dál zajímavější, jak ukážu na videu.

Heavy Metal Machines PS4
PS4

Heavy Metal Machines PS4

Protože už jsem za těch herních „30 let“ pařil hodně her, akční závody autíčk Heavy Metal Machines mi připoměly Death Rally. Minimálně inspirací jim tato hra byla, to mi nikdo nevymluví. Ostatně podívejte se na video, co je na mém

Ys IX: Monstrum Nox PS4 demo
PS4

Ys IX: Monstrum Nox PS4 demo

Ve hře Ys IX: Monstrum Nox s partou kámošů běháte, bojujete s protivníky, skáčete a také lezete po zdech. To vypadá jako zábava, ne? Víc na videu na PS4.