Dying Light 2 – recenze hry

Druhý díl zombie parkourkové akce Dying Light s podtitulem Stay Human se snaží kráčet ve šlépějích úspěchu prvního dílu. Daří se mu to?

Youtube video

Dying Light 2: Stay Human recenze

Když v roce 2015 přineslo polské herní studio Techland na trh Dying Light, setkalo se prakticky od prvního dne s pozitivními ohlasy jak ze strany kritiků, tak od samotných hráčů. Postupně se tak hra, ve které se kombinují prvky survivalu, parkouru a zabíjení zombií, stala prakticky absolutním vrcholem ve svém žánru. Nebylo tedy velkým překvapením, když Techland po několika letech čekání oznámil vývoj pokračování. Podařilo se jim narůstající trend popularity udržet, nebo s počinem Dying Light 2: Stay Human šlápli tentokrát vedle?

Dying Light 2

Grafika

Nároky na hry vydávané v roce 2022 se neustále zvyšují, a očekávali bychom, že například grafická stránka a vizuální provedení bude již něco, co budou vývojáři považovat za základ a téměř automatickou věc, a budou se snažit vymáčknout ze svého enginu úplné maximum. V případě Dying Light 2 se však toto úplně nepovedlo, a hra vypadá, jako by se grafickým zpracováním zasekla někde v roce 2018, kdy byla poprvé oznámena. Je to velká škoda, jelikož herní svět ukrývá obrovský potenciál, který ovšem Stay Human nevyužívá do plného potenciálu. A to je velká škoda.

Dying Light 2 - 2

Bugy

Hře se také nepodařilo vyhnout se spoustě bugů, které ve většině případů přetrvávaly i s vydáváním řady patchů a opravných balíčků. Zaseklé NPC či propady texturou tak potkaly prakticky většinu hráčů, kteří si hru chtěli zahrát v době jejího vydání.

Hodnocení

Abychom nevypichovali jen nedokonalosti, musíme hře Dying Light 2: Stay Human přičíst i řadu pozitivních faktorů. Hlavní motivy, tedy parkour a zabíjení zombíků nejrůznějšími typy klasických či vlastnoručně modifikovaných zbraní jsou stále velmi zábavné, a ani po desítkách hodin herní doby vás pravděpodobně neomrzí. Ve hře můžete také provozovat spoustu vedlejších úkolů a aktivit, které vám pobyt ve světě zasaženém zombie apokalypsou příjemně zpestří. V konečném ohledu se tak jedná o stále slušnou porci herní akce a zábavy.

Dying Light 2 - 3

Je otázkou, zda-li by si hra odnesla tak kritické hodnocení i v případě, že by se nejednalo o tak favorizovaný a očekávaný počin. V celkovém ohledu se však dá říct, že první díl zůstává stále králem svého oboru, a Dying Light 2: Stay Human se tak nepodařilo svého předchůdce z trůnu sesadit.

Související:

Přečtěte si ještě

open multiplayer event
PS4

Zahraj si zdarma online hry na PS4

Vyzkoušej si od 22. do 26. února 2017 bez příplatků a bez předplatného služby PS Plus své oblíbené hry pro systém PS4 online – objev nový rozměr titulů, které máš rád.

f1 formule 2017 ps4 demo
PS4

F1 2017 PS4 demo

F1 2017 na PS4 jsou formule, které vychází pravidelně každý rok. Nové demo si můžete stáhnout a zahrát na Sony Playstation 4.

affected zone tactics
Online hry

Affected Zone Tactics online

MMORPG Affected Zone Tactics – hráč se jako velitel své skupiny žoldáků vydává do tajemného paralelního světa kde jsou složité mise na denním pořádku a bojuje o vzácné suroviny.

Art of rally
PC

Art of rally – recenze hry

Koho by bavila low poly hra o rally. Tak nějak mohla znít myšlenka někoho, kdo poprvé zaznamenal informace o závodním počinu z garáže Funselektor Labs z roku 2020. Hru si můžeme zahrát jak na PC, tak na Xboxu.

Torchlight II PS4 demo
PS4

Torchlight II PS4 demo

Torchlight II je RPG opravdu hodně podobné legendární hře Diablo. To si ale na PS4 nezahrajete, tuto gamesku ale ano. Volba je na každém z vás.