Euro Truck Simulator 2 – recenze hry

Malé děti si dost často přejí stát se popelářem, astronautem, mnoho z nich i doktorem. Především je to proto, že jsou to práce, které mohou potkat v realitě či je k těmto činnostem ,,tlačí” jejich rodiče. I díky proto si některé děti přejí stát řidičem tahače. A to v dnešní době není žádný problém, pokud však máte radši hry, Euro Truck Simulator 2 je pravé ořechové pro Vás.

Recenze hry

Po zapnutí hry ETS2 a vytvoření profilu se do toho můžete rovnou pustit. Vyberete si první zakázku, odvezete zboží a dostanete přibližně 100 000 Kč. Také v každém nově prozkoumaném městě objevíte buď nové prodejce aut, garáže k tahačům nebo personální agenturu. Přestože to ze začátku připadá pouze jako otrava, v průběhu hry tato místa začnete opravdu řešit a mnohdy se Vám i vyplatí.

Euro Truck Simulator 2

Jak již jsem zmiňoval, po první zakázce dostanete cca. 100 000 Kč, což prvně vypadá velice slibně a Vy začnete hru vnímat jako rychle odsýpající a jednoduchou.

Když však poté zjistíte, že nejlevnější tahač pořídíte přibližně za 3 miliony.

Můžete si také vzít od banky půjčku, ale ta se příliš nevyplatí. Pokud si však poté koupíte tahač, musíte si od té doby sám platit opravy a benzín, což do této doby platil váš zaměstnavatel, který si Vás najal.

Euro Truck Simulator 2 2

Pokud jste již tak říkajíc ,,za vodou”, že si opravdu můžete dovolit koupit další a další tahače, ale nemůžete pro ty starší najít využití, doporučím vyzkoušet zaměstnání dalších řidičů. K tomu budete potřebovat právě zmíněné garáže a personální agenturu. Už to Vás vyjde na hodně peněz a k tomu musíte platit ještě zaměstnanci, který Vám ze začátku nevydělá více než 10 000 denně, a to že už tahle částka je přestřelená.

Mezi další skvělé perličky, které do hry přidali programátoři, je možnost českých rádií. Pokud máte rádi Evropu 2 či Radiožurnál, to vše najdete v nastavení hry.

Dalším vylepšením je i samotná grafika, která se od ETS 1 velice posunula. Pokud byste si chtěli hru užít na 100%, doporučuji zakoupit volant, pedály a nejlépe i řadící páku. To zážitek ze hry posune o level výš. Jestli Vám i toto nestačí, naprostý strop je systém Track IR. Díky této maličkosti byste se mohli téměř reálně rozhlížet po kabině tahače, a to díky snímání hráčovy hlavy.

Euro Truck Simulator 2 3

Tato hra je za mne jedna z top simulátorů. Pokud se zalíbila i Vám, pořídit si ji můžete téměř v každém obchodě s hrami, a to již za méně než 200 Kč.

Legendární edice, ve které jsou i DLC rozšíření Na východ, Skandinávie a High Power Cargo, za méně než 600 Kč. Doporučuji si zakoupit i další DLC rozšíření, ale to už nechám čistě na Vás. Příjemné hraní.

Zkuste i další simulátory:

Přečtěte si ještě

Abuse - legendární střílečka z roku 1995
PC

Abuse – legendární střílečka z roku 1995

Abuse je legendární 2D střílečka z roku 1995. Kdo si chcete připomenout herní mládí nebo si ji naopak zahrát poprvé, můžete také, stačí použít DOSBOX. O této apikaci jsem ze na stránkách už psal, takže si i ve Windows 10

APB Reloaded PS4
PS4

APB Reloaded PS4

Hodně špatná kopie hry GTA, tak by se ve stručnosti dala nazvat hra APB Realoaded. Podívejte se na video, nebo si ji zdarma v PSStoru stáhněte a uvidíte, jestli mám pravdu nebo ne. Ale grafika slabá, ovládání aut tragické, mám

Death Stranding
PS4

Death Stranding – recenze hry

Dlouho očekávaná a tajemstvím obestřená hra s hvězdným hereckým obsazením, to je Death Stranding. Na svědomí ji má věhlasný Hideo Kojima, který je proslulým tvůrcem v herním byznysu. Jak se hra povedla jsme měli možnost vidět začátkem listopadu.