PUBG Mobile – recenze hry

Takzvaná matka všech Battle Royale her, je jedna z nejznámějších a nejrealističtějších Battle Royale her pro mobilní telefony. Jedná se o „menšího“ sourozence hry PUBG, která je k dispozici na počítač. Ovšem tady si dali vývojáři opravdu záležet a jejich dílo se velmi povedlo.

Hra Pubg byla vydána na začátku roku 2018 a podílely se na jejím vytvoření hned 4 studia: VNG Game Publishing, Tencent Games, Krafton a xFAIRx.

Pubg game – jeden ze sta

Hra nabízí mód pro jednotlivce, pro dva, či pro celou skupinu hráčů. Hned na začátku hry se objevíte v letadle spolu s dalšími 99 hráči a vaším úkolem je opustit letadlo tak, abyste se dostali na vaše vybrané místo na ostrově.

PUBG Mobile 3

Hned potom začne opravdový stres. Jakmile doskočíte, tak vaším jediným úkolem je co nejdříve najít zbraň, medikace, výstroj, zkrátka vše, co potřebujete, abyste přežili. Nebudu vám lhát, v této hře vaše nervy pracují na maximum. Totálně se necháte unést okolními ruchy, krajinou a starostmi jakou zbraň si zrovna vezmete. Poté už jen sedíte se zpocenýma rukama a naprosto ignorujete realitu.

PUBG Mobile 2

Nenechte se odradit

Ačkoli se jedná o online hru, tak i zde můžete potkat takzvané AI (Artificial Inteligence) hráče-hráče s umělou inteligencí. Nejedná se tedy o skutečného hráče, ale pouze o robota, který má naprogramovaný přesný algoritmus a za hráče se pouze vydává. Tito roboti jsou vskutku otravní a mohou kazit váš požitek z celé hry, dokonce vás i odradit.

PUBG Mobile 4

Nebudu vám lhát, je celkem zvláštní, když se před vámi objeví „hráč“, který na vás jen tupě civí a maximálně jednou vystřelí. Nenechte se ale znechutit, roboti vás budou doprovázet pouze v přibližně 10 úvodních hrách. Jsou tam ale z nějakého důvodu, a to takového, že vás hra chce nejdříve seznámit s jejím ovládáním, než se vrhnete do boje proti skutečným hráčům Jakmile dosáhnete vyšší úrovně, tak už o AI hráče ani nezavadíte.

Nedostatky

Ačkoli je tato hra vytvořena opravdu profesionálně, tak má i nějaké nedostatky. Například ovládání. Budete se muset spokojit s celkem nepřehledným množstvím tlačítek, které se mohou překrývat s ostatními tlačítky. Budete si také muset zvyknout na to, že občas na něco omylem zmáčknete. Například omylem vystřelíte, což vás může osudově prozradit. Uspořádání tlačítek se dá ale jednoduše modifikovat a nastavovat. Než si ale přijdete na to uspořádání a velikost tlačítek, které vám vyhovuje nejvíce, zabere vám to docela čas. Vývojáři ale přidali také celkem šikovná tlačítka, například automatické běhání (jednoduše přejedete prstem k horní části obrazovky a postava běží sama) nebo volný pohled (abyste se rozhlédli, tak nemusíte vůbec hýbat se zbraní)

PUBG Mobile

Jak a kde ji stáhnout

Hra je dostupná jak na Android, tak na iOS a to zdarma. Můžete si ji stáhnou a App Store či Google Play. Požadavky na systém jsou opravdu nízké.

iOS: iPhone 5S nebo vyšší s iOS 9 nebo novějším.

Android: Alespoň Android 5.1 Lollipop, 2 GB paměti RAM

U obou operačních systémů musíte mít volných aspoň 1,5 GB vnitřní paměti.

Závěr

Hra disponuje skvělou grafikou i optimalizací. Ačkoli ze začátku hrajete proti AI, tak matchmaking je dobrý. Menu hry je také poměrně přehledné a jednoduché. V nastavení můžete upravit opravdu cokoli, což se lidem, kteří se v tom trochu vyznají, bude líbit. Hře bych ale vytkl poměrně velké množství mikrotransakcí, ikdyž je tato hra zdarma, tak do toho nějaké ty peníze prostě dáte. Také nejsem moc spokojen s ovládáním, které je někdy opravdu otravné. Když ale pomineme tyto nedostatky. tak je tato hra skvělá. dovolil bych si říci, že i bezkonkurenční v této kategorii. Dokáže jí oponovat snad jen Call of Duty Mobile, která ale není tak realistická. Zkrátka pokud máte rádi realistické hry, u kterých se ale také zapotíte, tak tato hra je přímo pro vás.

Doporučujeme:

Přečtěte si ještě

This War of Mine 1
PC

This War of Mine – recenze hry

Pozoruji, jak můj poslední přeživší ztrácí chuť k životu. Emilia měla vše. Skvělou práci právničky, peníze i rodinu. Teď nemá nic, protože zůstala sama ve ztrouchnivělé budově ve válečné zóně. Obklopena násilím, hladem, zimou a všudypřítomným pláštěm smrti.

Art of rally
PC

Art of rally – recenze hry

Koho by bavila low poly hra o rally. Tak nějak mohla znít myšlenka někoho, kdo poprvé zaznamenal informace o závodním počinu z garáže Funselektor Labs z roku 2020. Hru si můžeme zahrát jak na PC, tak na Xboxu.

LEGO Batman 3: Beyond Gotham PS4 demo
PS4

LEGO Batman 3: Beyond Gotham PS4 demo

LEGO Batman 3: Beyond Gotham na Playstation 4 je další klasická hra s panáčky ze světoznámé stavebnice. Jako většina Lego her je i tato pro dva hráče, takže jsme se synem zapojili druhý Ps4 ovladač a pustili se do hry.

Ps Plus hry listopad 2020
PS4

Ps Plus hry listopad 2020

Listopad je tu a skoro jako vždy, dvě hry ke stažení do Plejstejšna. Ale tento měsíc nás čeká ještě jedna novinka, vydání Playstation 5. Kdo stihl objednat včas, ten si zapaří, kdo ne, tak až v únoru příští rok …

hiq ace ps4 demo
PS4

HiQ Ace PS4 demo

Hra HiQ Ace na Sony Playstation 4 je skládání obrázků – puzzle. I když mám raději klasiku papírovou, i na televizi se tato gameska dobře hraje.