DiRT 5 – recenze hry

Prakticky jediná závodní hra pro PS5 je v současné době arkádový počin od Codemasters – DiRT 5. Po realistické simulaci DiRT 2.0 přišlo herní studio s arkádovou verzí hry a nutno podotknout, že se tyto závody skutečně povedly.

Dirt 5 recenze

V DiRT 5 máte proti sobě vždy celou plejádu soupeřů. Ať už jedete závod z bodu A do bodu B nebo zvolíte rallycross. To samo o sobě jen podtrhává arkádovost těchto nových závodů. Najdou se ale i výjimky, kdy jste na trati sami. Jedná se o závody „rally akrobacie“ Gymkhana nebo „Pathfinder“, kde překonáváte obtížnou trať ve snaze dojet do cíle ve stanoveném časovém limitu.

Dirt 5 hra

Haptická odezva

Vzhledem k tomu, že se jedná o arkádovou hru, nemá cenu vytahovat volant. A protože je tato hra dostupná také pro nové next-gen konzole s haptickou odezvou, byl by to doslova hřích. Tvůrci si dali na haptické odezvě vcelku záležet. Když přidáváte plyn, brzdíte nebo přejíždíte jednotlivé povrchy, haptická odezva zafunguje na jedničku. A to posouvá celý herní zážitek úplně jiným směrem.

Dirt 5 hra 2

Časté změny počasí

Protože se jedná o jednu z prvních her na nové konzole, bylo jasné, že budou chtít tvůrci vyzkoušet co nejvíce nových věcí. V každém závodě se vám proto mění počasí doslova z vteřiny na vteřinu. V některých závodech pak den přechází v noc. Jsou to skvělé efekty, které jen vyzdvihují možnosti haptické odezvy. Přidejte hezké okolí a máte o efekty postaráno.

Dirt 5 hra 3

Video z Playstation 5

Hra vyšla v lednu 2022 na PS Plus.

Velké množství vozidel

Na výběr máte také celou řadu různých vozidel. Na každý závod potřebujete jiné vozidlo. Vybírat můžete podle vzhledu, nebo podle jeho výkonu a stability. Pravdou je, že rozdíly mezi stabilitami jsou zde poměrně velké. Na to je třeba rozhodně myslet a vozidla vybírat podle toho. Na zledovatělém povrchu se totiž závodní automobily bez dobré stability nedají řídit a výhra v takovém závodě je pak prakticky vyloučená.

Doporučujeme další podobné recenze závodních her:

Přečtěte si ještě

Mass Effect: Andromeda 2
PC

Mass Effect: Andromeda – recenze hry

Mass Effect: Andromeda – poslední přírůstek nejslavnější vesmírné RPG série po vydání provázely různé přívlastky. Diskutovalo se o grafice, hlavních postavách, společnících, nové galaxii a nenaplněných očekáváních.

gta v franklin and lamar
PS4

GTA 5 na PS4 Pro. Mise 1# Franklin and Lamar

Grand Theft Auto V na Playstation 4 Pro. Grafika vypadá parádně, záměrně jsem vybral tuto misi, kde si vychutnáte nejen grafické zpracování, ale i atmosféru hry, která jí přesně proto dodává tu fantastickou hratelnost.

Dead or Alive 6 PS4
PS4

Dead or Alive 6 PS4

Dead or Alive 6 na PS4 je bojovka jako ze staré školy. Kdo pamatuje Mortal Combat, tak toto je něco podobného jen v mnohem lepší grafice.

Dragon City hra
PS4

Dragon city – recenze hry

Dragon City je klasická jednoduchá mobilní hra, u které se můžete zabavit např. při čekání na autobus, u lékaře apod. Můžete ji hrát jak na mobilu, tak na počítači, takže si můžete vždy zvolit možnost, která vám vyhovuje víc. Ale

Ps Plus hry září 2022
PS4

Ps Plus hry září 2022

Opět je zde nový školní rok, každopádně září je ještě v pohodě, moc se nezkouší a tak na hraní bude dost času. Pokud vás zajímá, jaké gamesky Playstation v tomto měsíci nabízí, čtěte dále.