Dungeon Hunter 5 – Skvělé RPG, které si prostě zamilujete

Hra Dungeon Hunter 5 je jedna z nejlepších RPG na mobilní zařízení a tablety tohoto roku. Zaslouženě. Ve hře si užijete nával nepřátel, rozličné zbraně, příjemný příběh a překrásnou grafiku. Pokud jste ještě neměli možnost Dungeon Hunter 5 vyzkoušet, neváhejte a vyražte na pomoc v boji proti démonům.

Dungeon Hunter 5

Vývojářské studio Gameloft u této hry určitě nešetřilo prostředky ani kreativitou. Pátý díl podařeného RPG Dungeon Hunter rozhodně nedělá ostudu svým předchůdcům. Jedná se o klasickou hack’n’slash diablovku, kde máte za úkol zabíjet všechny a všechno co vám přijde pod kudlu. Hned na začátku na vás vyskočí působivé intro, u kterého si už budete jistí, že jste zapnuli správnou hru.

Hra navazuje na předchozí díl, ve kterém zemi zaplavila vlna démonů. Ani po čase se s touto pohromou lidstvo nedokázalo vyrovnat a tak povolávají všechny schopné muže do zbraně. Je to tak – ve hře není možno vybrat si pohlaví. Tento malý nedostatek ale hra vyrovnává svou hratelností.

Na výběr je pár povolání, které v podstatě určití charakter vašeho boje – na blízko, na dálku nebo kouzla. V průběhu hry ale zbraně několikrát vyměníte a zjistíte, že povolání není až tak směrodatné. V pátém díle Dungeon Hunter také chybí RPG systém vylepšování postav. Veškeré poškození a obrana se tak řídí pouze vybavením. A právě zde vývojáři celkem šikovně nahradili vylepšování postavy.

Zbraně, které máte u sebe můžete totiž vylepšovat a to použitím nepotřebného vybavení z misí. Každý meč nebo dýku tak můžete schovat do batohu a použít na vylepšení primární zbraně. Kromě nepotřebných zbraní můžete k vylepšení použít také tzv. fúzy. Jsou to artefakty přidávající několika násobně více zkušeností do zbraní než běžné vybavení.

Postupným vylepšováním vybavení a kouzel tak pocítíte změnu i bez vylepšování postavy samotné.

Celkem Dungeon Hunter nabízí 5 království, které je potřeba projít ke zdárnému splnění příběhové mise. Pomocí portálu vždy skočíte přímo do mise. Ve hře tak není téměř žádná svoboda pohybu. Jde tady ale o zabíjení, ne o cestování.

Každá mise také nabízí tři různé obtížnosti

Čím větší obtížnost, tím lepší vybavení získáte.

Hra se také velice příjemně ovládá. Dotykový display vývojáři z Gameloft přeměnili na povedený gamepad, navíc rychlá odezva hry vám poskytne opravdový zážitek s masakrování nestvůr.

Dungeon Hunter určitě stojí za vyzkoušení a věřte, že pokud máte rádi RPG hry, tato hra už vám v telefonu zůstane.

Související:

Přečtěte si ještě

Outer Wilds
PC

Outer Wilds – recenze hry

Tuto hru byste rozhodně neměli minout. Vyšla minulý rok a nyní ji můžete na Steamu pořídit se slevou 33 %. A co se jedná? Outer Wilds je explorativní adventura, která vás zaručeně pohltí. Budete hrát za čtyřokého mimozemšťana, jehož galaxie

Ghost Runner PS4
PS4

Ghost Runner PS4

Ghost Runner je parádní hra pro každého fandu parkouru. Mrkni na video, stáhni si demo v Ps Storu a užij si tuto pařbu.

ps4 tovární nastavení inicializace
PS4

PS4 tovární nastavení – foto návod

Tovární nastavení v PS4 je stav, kdy se konzole Playstation 4 celá smaže a bude vypadat tak, jako když jste ji koupili. Ideální je inicializaci udělat, pokud ji prodáváte, nebo Plejstejšn koupíte z bazaru, ale jsou tam stále původní data.