Barro – recenze hry

Nudíte se? Máte už plné zuby strategií a RPG her a hledáte jen něco bláznivého na zabití nudy, a možná i něco, u čeho se zasmějete (nebo rozčílíte) s přáteli? Zajímalo vás od nepaměti, jak by vypadala hra, ve které by se závodilo s plastovými autíčky z Kinder vajíček? Pak vězte, že je tu Barro (2018) od studia SC Jogos.

Barro je jednoduchá, nenáročná závodní hra – na první pohled je nesmírně primitivní, bez jakýchkoliv detailů, prosté 3D. A musím říci, že je bohužel taková i na pohled druhý. Oproti třeba Ignition (1997) jí chybí duše a nápaditost: a to je, když si vezmeme, že obě hry od sebe dělí nějakých 21 let, trochu smutné.

Barro - hra

Vybírat si můžete ze dvou módů, arcade a time trial. V arcade závodíte proti 3 počítačem řízeným autíčkům, v time trialu jedete sami a snažíte se ujet trasu co nejrychleji a zapsat se co nejlépe do tabulky výsledků.

Barro - hra 3

Kromě toho hra nabízí i multiplayer, kdy hráči postaru hrají na jedné obrazovce a jedné klávesnici. Nostalgicky přiznám, že to na hře vnímám jako největší plus, protože mě to vrátilo do dob, kdy se jinak závody ani nehrály…

Barro - hra 6

Arcade (a multiplayer) mají tři módy:

  • easy
  • medium
  • expert

Vybírat můžete z celkem 19 tras, které se mění nejen vhledem, ale i počasím. Na výběr jsou přitom trasy v dešti, za jasného počasí, v mlze a v šeru. Také si můžete navolit, kolik kol chcete jet, a sice v rozmezí 1-99.

Barro - hra 2

Co se týče aut, přiznám se, že vůbec netuším, jak se vlastně liší jejich jízdní vlastnosti.

Na výběr máte:

  • autobus
  • auto
  • nákladní vůz
  • terénní vozidlo

Nedá se říci, že by nějaké vozy byly odolnější či rychlejší. Při nárazu do čehokoliv – a opravdu nedoporučuji do ničeho bourat – se sice karoserie nijak nepoškodí, ale auto se rozhoupe, roztočí, otočí do protisměru či spadne z útesu.

Fyzika hry je navíc opravdu úsměvná: kdykoliv odněkud někam dopadáte, míříte předkem vozu blahosklonně k nebi…

Barro - hra 5

Ovládání je klasické A-S-D-W, nic víc k ovládání při závodě nepotřebujete. Vyplatí se v zatáčkách přestat přidávat plyn a při rozjezdech buď všechny okamžitě předjet, nebo se držet mírně za nimi a počkat, až se rozsekají sami u první zatáčky.

Trochu mě zklamal i soundtrack: vlastně kromě skladby v menu ve hře žádný není. Auta jen vydávají nervy drásající chrčivé zvuky, a nic víc.

Navzdory všemu jde ale o docela zábavnou blbůstku. Člověk se u ní rozčiluje při karambolech v zatáčkách a směje se při pádech do propastí.

Barro - hra 4

Navíc, pokud si ji pořídíte na Steamu, nabízí celkem 109 achievementů… přičemž prvních cirka 100 získáte ještě než si vyberete vůz a trať, a to mě docela pobavilo. Pokud se tedy nudíte nebo pokud chcete mít hru se 100% splněnými achievementy na Steamu, Barro šanci dejte.

Související:

Art of rally – recenze hry

Přečtěte si ještě

Auto Chess PS4
PS4

Auto Chess PS4

Pokud čekáte, že si zahrajete šachy, tak bohužel. Auto Chess je tahová hra, kdy ale za vás skoro vše dělá počítač, vy si jen vyberete postavu. Dnešní hry jsou bohužel takové, dříve musel hráč u hry více přemýšlet…

Playstation Plus games 09-2020
PS4

Ps Plus hry září 2020

I když už začal nový školní rok, moc se toho ještě asi dělat nebude, tak odpoledne sedni k PS-ku a stahuj tyhle dvě parádní gamesy, který máš zdarma díky Playstation Plus.

Abuse - legendární střílečka z roku 1995
PC

Abuse – legendární střílečka z roku 1995

Abuse je legendární 2D střílečka z roku 1995. Kdo si chcete připomenout herní mládí nebo si ji naopak zahrát poprvé, můžete také, stačí použít DOSBOX. O této apikaci jsem ze na stránkách už psal, takže si i ve Windows 10

Kingdom Hearts PS4 demo
PS4

Kingdom Hearts PS4 demo

Kingdom Hearts na Sony Playstation 4 je zajímavá hopsačka/skákačka. Kdo máte rád tento typ her, určitě demoverzi můžete zadarmo vyzkoušet.

Ghost of Tsushima
PS4

Ghost of Tsushima – recenze hry

Píše se rok 1274, japonský ostrov Tsushima zasáhlo masové krveprolití. Mongolská vojska zaútočila v značné převaze, přemohla samurajské bojovníky a převzala moc. Jako zázrakem zvládl bitvu přežít Jin Sakai, mladý samuraj, který je hlavním hrdinou celého příběhu. Jeho úkolem je postavit