Overcooked 2 Surf‘n‘Turf – recenze hry

Oddechový multiplayer co-op Overcooked se dočkal pokračování. Po dvou rozšířeních se tvůrci rozhodli fanouškům naservírovat rovnou druhý díl. Je Overcooked 2 Surf‘n‘Turf konečně oddechovkou nebo se s parťákem zase budete jen hádat?

Chaos nebude chybět

Samotnou hru Overcooked není třeba příliš představovat. Stačí si vybrat svého kuchařského kolegu a pak už se můžete vrhnout do světa nejrůznějších kuchyní a pokrmů, které musíte za nutné dávky chaosu a stresu uvařit.

Overcooked 2 - Surf n turf

Hra byla primárně vytvořena pro 2-4 hráče ale nechybí ani single player. Nicméně, kdo už hrál první díl, tak ví, že single player je, vzhledem k tomu, že ovládáte dvě postavy, podstatně těžší. Navíc v single playeru neokusíte to kouzlo vzájemné spolupráce, na kterém je samotná hra postavena.

Co nového přináší Overcooked 2

V dalším díle tohoto úspěšného simulátoru se setkáte se spoustou nových receptů – od palačinek, přes sushi až po těstoviny. Prohlédnete si mnoho tematicky laděných kuchyní a seznámíte se s novými postavami. Na mapě najdete šest světů a každý svět pak obsahuje 6 úrovní. Musíme říct, že autoři si rozhodně nekladli meze v kreativitě. Čím dále v úrovních postupujete, tím se vaše prostředí stává komplikovanější, což znamená ještě více chaosu, a ještě více stresu. Nechybí ani bonusové úrovně, které jsme si moc užili.

Overcooked 2 - Surf n turf hra

Stejně jako tomu bylo u prvního dílu, ani tady nás příběh moc nezasáhl. Námět je poněkud neoriginální, protože znovu musíte zachránit království před padouchem. Jednotlivé úrovně však příběh nijak nedoplňují a dle našeho názoru šlo v průběhu hry jen o zdržovačku, kterou můžete s klidným svědomím jen proklikat.

Nově se u Overcooked 2 setkáte také s možností ingredience hodit. Nemyslíme tím naštvaně s nimi házet.

V prvním díle se mohly ingredience mezi spoluhráči pouze předávat (popř. bylo možné je někde zanechat k vyzvednutí). V druhém díle však můžete ingredience rovnou házet. Když ovládnete tuhle funkci, ušetříte v kuchyni dost času a na konci levelu získáte víc hvězdiček.

Autoři se také rozhodli dát na názor fanoušků a do druhého dílu Overcooked konečně zapracovali i možnost hrát online. My máme sice za to, že osobnímu kontaktu se online multiplayer nevyrovná, ale rozhodně jde o krok vpřed.

Overcooked 2 - Surf n turf 2

V jednoduchosti je krása

Overcooked dostal hráče především na svou jednoduchost. Náš pocit však je, že ve druhém díle se ta jednoduchost poněkud ztratila. Nejde ani tak o nové recepty, které jsou mnohdy složitější než v prvním díle, ale jde spíš o samotné prostředí. Některé levely mají opravdu mnoho nástrah a vy vlastně celou úroveň přemýšlíte jen nad tím, jak se nástrahám vyhnout a nestíháte si se spoluhráčem určit nějakou strategii. Nicméně jádro této kuchařské hry zůstalo stejné a my se k ní rozhodně budeme rádi vracet.

Doporučujeme:

Přečtěte si ještě

Vampyr PS4 (Ps Plus 10/2020)
PS4

Vampyr – recenze hry

Vampyr je druhá hra volně stažitelná v říjnu 2020 na Plejstejšn, stačí jen mít zaplaceno ps+. Dejte jí šanci, začátek je celkem maso, ale pak se to rozjede a jeto čím dál zajímavější, jak ukážu na videu.

f1 formule 2017 ps4 demo
PS4

F1 2017 PS4 demo

F1 2017 na PS4 jsou formule, které vychází pravidelně každý rok. Nové demo si můžete stáhnout a zahrát na Sony Playstation 4.