The Crew 2 – recenze hry

Druhý díl ze série The Crew vypadal z prvních trailerů jako perfektní, zběsilá a zábavou překypující závodní hra. Působí takto ale i při samotném hraní a dostojí kvalitám minulého dílu?

Youtube video

The Crew 2 recenze

První díl vydaný v roce 2014 byl milým překvapením, závodění v multiplayeru a dobrý jízdní model, kde, byť se jednalo o arkádu, nebylo možné jen držet plyn, ale museli jste projevit i trošku toho řidičského umu.

The Crew 2 - 2

Tyto atributy se postaraly o úspěch. Druhý díl se snaží být ještě lepším, a tak přináší více modelů automobilů, přidává ale i motorky, letadla, a dokonce i lodě.

The Crew 2 - 4

The Crew 2 – skvělé pokračování, nebo slabý průměr?

Začněme napřed tím pozitivním, druhů a značek automobilů naleznete ve hře opravdu hodně, navíc se jedná o reálné značky, a tak se můžete virtuálně usadit třeba za volant Ferrari 488 Pista nebo Porsche Cayman GT4. Vyřádit se můžete také na úpravách aut, možných upgradů je opravdu dost.

The Crew 2 - 5

Samotné závody zaujmou plynulými přechody mezi různými dopravními prostředky. V jednom závodu se tak ocitáte v autě, jedete po silnici, ta náhle skončí, vjedete do vody a najednou řídíte loď. Vše se to děje bez jakýchkoliv prodlev, nebo načítacích obrazovek naprosto plynule a hru to hezky oživuje.

The Crew 2 - 3

A teď to špatné. Jízda. V minulém díle byla zvládnuta skvěle, nyní se ale všechna vozidla chovají takřka úplně stejně a je jedno, jestli řídíte vysoký pickup, nebo supersport. Nezáleží, jestli máte nejlepší letadlo, nebo starý práškovač, vyhrát můžete v podstatě s čímkoliv, a to bohužel způsobuje, že ve hře necítíte žádný progres a po pár hodinách vás to vše přestane bavit. Nevýrazné jsou také rozdíly mezi jednotlivými jízdními povrchy, víceméně je jedno, jestli jedete po rozmáčené polní cestě, nebo asfaltce. Rozhodně neočekávám chování jako z Asseto Corsa, taková The Crew ani nemá být, ale takto je to vše až příliš jednolité.

The Crew 2 - 6

Hra vypadala zprvu opravdu nadějně, a i graficky dokázala upoutat. Projížďky Grand Canyonem vypadají úžasně, ale celkový zážitek z hraní to bohužel nezachrání. Pokud by se vývojáři nesnažili udělat hru tak moc arkádovou, určitě by dostála kvalitám minulého dílu, takto se ale jedná o slabý průměr. Tak snad příště!

Související:

Přečtěte si ještě

Life is Strange 2
PS4

Life is Strange 2 – recenze hry

Po velice úspěšném prvním díle přišlo Dontnod studio s Life is Strange 2. Díly na sebe nijak nenavazují – schopností, postavami ani příběhem. Úspěšnosti prvního dílu se tento sice nevyrovnal, ale dle mého názoru vývojáři odvedli i zde skvělou (bohužel

deus ex mankind divided 2
PC

Deus Ex: Mankind Divided – recenze hry

Je tomu již 6 let, kdy jsme se naposledy ocitli v těle Adama Jansena a potulovali se po Cyberpunkovém Detroitu, ale už tehdy se tak nějak vědělo, že tenhle charismatický vousáč neřekl své poslední slovo!

Moving Out PS4
PS4

Moving Out PS4

Ve hře Moving Out si zahrajete na stěhováka. Máte určitý čas na to vystěhovat celý dům do dodávky. Zvládnete to? Ve videu se podívejte na ukázku, je to celkem fofr, aby se vše stihlo. Co myslíte, povedlo se?

GTA 5 cheat PS4 Auto Comet
PS4

GTA 5 cheat PS4 Auto Comet

Auto Comet je další GTA 5 cheat, který stačí zadat na PS4. Jede celkem slušně a máte ho úplně zdarma. Hlavně ale při zadávání kódu nestůjte u zdi, jinak to dopadne jak ve videu.

Assassin‘s Creed: Origins - recenze hry
PS4

Assassin‘s Creed: Origins – recenze hry

Na nejnovější díl asasínské série jsme si museli počkat o rok déle, než jsme zvyklí, rozhodně to ale stálo za to. Novinka Assassin‘s Creed: Origins potěší nadšené bojovníky, fanoušky historie i milovníky poutavých příběhů.